ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Από τον Γενικό Γραμματέα του Σ.Δ.Π.Φ.   κ. Αθανάσιο Παπακώστα

Το 1956 σε ένα μικρό δωμάτιο στην οδό Καλύβα Μπακογιάννη και στο δικηγορικό, τότε γραφείο του κ. ΡΑΜΜΟΥ , μια παρέα αποτελούμενη από φιλάθλους ,παράγοντες του ποδοσφαίρου και οι οποίοι όπου τους καλούσε κάποια ομάδα πήγαιναν και διηύθυναν αγώνες, απεφάσισαν να ιδρύσουν τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φθιωτιδοφωκίδας και Ευρυτανίας.
Τελικά ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1960, με πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Τσίρο και τα γραφεία του ήταν μια μικρή αίθουσα στην γωνία των οδών Διάκου και Κρίτσα .
Το 1984 η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου αποφάσισε την αλλαγή της ονομασίας από Σ.Δ.Π. Φθιωτιδοφωκίδας και Ευρυτανίας σε Σ.Δ.Π. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας αφού ιδρύθηκε ο Σ.Δ.Π.Φωκίδας.
Το 1995 άλλη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου αποφασίζει την αλλαγή της ονομασίας σε Σ.Δ.Π.. Φθιώτιδας αφού ιδρύθηκε ο Σ.Δ.Π.. Ευρυτανίας.
Το 1975 λόγω αύξησης των μελών , ενοικιάστηκαν γραφεία στην οδό Όθωνος 1 ,στην πλατεία Λαού.
Από το 1990 μέχρι και σήμερα ο Σύνδεσμος έχει τα γραφεία του στην οδό Λυκούργου 6. Ο Σύνδεσμος έχει και ιδιόκτητο χώρο 70 τ.μ, στα παλιά του γραφεία, στην οδό Όθωνος 1 στον 3ο όροφο.

Λαμία 2014

 *** Περισσότερα σε βιβλίο που ετοιμάζω για την ιστορία και την πορεία του ΣΔΠΦ, όταν ξεκίνησε ανεπίσημα το 1956 και επίσημα το 1960 μέχρι και σήμερα !!!

Διαμάχες, δικαστήρια,  και πολλά άλλα….

Ο Γενικός Γραμματέας Σ.Δ.Π.Φ.
Θανάσης Παπακώστας

 

 


 

2016 : Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΔΠΦ

Σπυρόπουλος Ιωάννης, Πρόεδρος
Αραμπόπουλος Δημήτριος, Α΄ Αντιπρόεδρος
Σκαρμούτσου Αγγελική, Β΄ Αντιπρόεδρος
Παπακώστας Αθανάσιος, Γενικός Γραμματέας
Μπλούνας Ιωάννης, Ειδικός Γραμματέας
Ξαρχάς Νικόλαος, Ταμίας
Σιούτας Κωνσταντίνος, Έφορος
Πολυχρονάκης Ευάγγελος, Μέλος
Παπαμίχος Γεώργιος, Μέλος.